Περιπατητικές διαδρομές RSS

Διαδρομές μέσα στη φύση της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής για τους φίλους του περιπάτου.

Ο ιδανικότερος τρόπος για να δείτε και να γνωρίσετε  μια περιοχή είναι να την περπατήσετε.

Τοπία μοναδικής ομορφιάς ξεδιπλώνονται μπροστά σε κάθε σας βήμα γεμίζοντας τα πνευμόνια σας τον αρωματισμένο αέρα της φύσης και το μυαλό σας με απίστευτες εικόνες φυσικής ομορφιάς.
Η Σιθωνία και η Χαλκιδική γενικά,  έχει αρκετούς σηματοδοτημένες διαδρομές και μονοπάτια , που προσφέρουν απόλαυση στις αισθήσεις ειδικά την άνοιξη όπου συνδυάζονται οι εικόνες, οι ήχοι και οι μυρωδιές της φύσης.

Hide map
Διαδρομή Πόρτο Κουφό
0 Σχόλια
Περιοχή Πόρτο κουφό, , , , 63072

Η αρχή της διαδρομής βρίσκεται στο Πόρτο Κουφό για να έρθει στο Κάπρο στο νοτιότερο σημείο της χερσονήσου, από όπου, όταν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να δείτε τις Σποράδες. (υψόμετρο 273m).

Διαδρομή Προφήτη Ηλία
0 Σχόλια

Μια διαδρομή που ξεκινά από την Νικήτη για τον Άγιο Νικόλαο περνώντας από το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, επιστροφή και πάλι στη Νικήτη. Μια όμορφη διαδρομή σε ένα περιβάλλον με πολλά δέντρα και καταπληκτική θέα. (υψόμετρο 214μ).

Διαδρομή Παρθενώνα - Νέου Μαρμαρά
0 Σχόλια

Μια όμορφη διαδρομή που ξεκινά από το Νέο Μαρμαρά, φτάνει στον παλιό παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα και καταλήγει Βόρεια του Ν.Μαρμαρά στην ταβέρνα Δροσιά. Σε αυτή την διαδρομή θα απολαύσετε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο. ( 4 ώρες, υψόμετρο 360μ).

Διαδρομές του Ίταμου- Ντραγουντέλι
0 Σχόλια
Ντραγουντέλης, ,

Ένα όμορφο βουνό ,όχι και τόσο γνωστό αλλά εξίσου όμορφο και σημαντικό. Πρόκειται για μια προστατευόμενη με σημαντική χλωρίδα και πανίδα. Το δάσος του είναι ιδανική για πεζοπορία και ποδηλασία μονοπάτια, καθώς υπάρχουν άνετοι δρόμοι και μονοπάτια και πολλ ...