Οι 10 πιο όμορφοι προορισμοί στη Σιθωνία

Οι 10 πιο όμορφοι προορισμοί στη Σιθωνία και όχι μόνο...

 

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις για μια περιοχή ειναι να σου μιλήσει για αυτή κάποιος κάτοικός της, ίσως για αυτό ξεκίνησα να γράφω και αυτό το άρθρο που δεν έχει να κάνει μόνο για τους δέκα καλύτερους και ομορφότερους προορισμούς της Σιθωνίας , αλλά για όλη την χερσόνησο.


Και κάπως έτσι ξεκινάμε μια αναζήτηση που δεν ξερουμε που θα καταλήξει , μα ειναι σίγουρο πως θα γνωρίσουμε μαζί την πανέμορφη περιοχή του μεσαίου ποδιού της Χαλκιδικής...
Ειναι γνωστό πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει , το λένε όσοι την εχουν επισκευθεί.
Είναι η τρίαινα του Ποσειδώνα , το σχήμα των τριών της χερσονήσων της έχει δώσει αυτό το όνομα και είναι σίγουρα ένας από τους ομορφότερους τόπους της Γης.
Κάθε πόδι ειναι διαφορετικό από το άλλο αλλά αυτό που ξεχωρίζει ειναι το μεσαίο, η Σιθωνία, όχι πως τα δύο άλλα υστερούν , αλλά αυτό έχει κάτι που το κάνει και διαφέρει.
Είναι μήπως τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, είναι τα πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, είναι μήπως η άγρια και ανέπαφη ομορφία της φύσης;
Θα έλεγα πως είναι όλα αυτά μαζί και ακομα περισσότερα, δεν θέλω να σας τα πω όλα... θέλω να τα ανακαλύψετε εσείς από μόνοι σας και το σίγουρο ειναι πως θα σας πάρει πολύ καιρό για να τα ανακαλύψετε όλα αυτά που την κάνουν μοναδική...
Εδώ απλά θα σας δώσω μια μικρή ιδέα από το τι σας περιμένει μόλις θα φτάσετε στην άκρη της χερσονήσου.
Ειναι και αυτό γνωστό σε όλο τον κόσμο πως η χλωρίδα που υπάρχει στην Σιθωνία ειναι τόσο πλούσια και μοναδική , δεν την συναντάς σε άλλα μέρη, έχει τόσα θεραπευτικά φυτά όσο πουθενά αλλού.
Μιλάμε λοιπόν για έναν τόπο ευλογημένο ..
Και εδώ θα μιλήσουμε για τους όμορφους αυτούς προορισμούς της Σιθωνίας χωρίς να ξεχωρίσμουμε κανέναν ως τον καλύτερο ή τον κορυφαίο, γιατί απλά κάθε τοποθεσία και προορισμός είναι μοναδικός και θα δείτε τον ξεχωριστό χαρακτήρα του, τόσο από την φυσική ομορφία, την αρχιτεκτονική των οικισμών αλλά και τον διαφορετικό χαρακτηρα των κατοίκων του.
Σε κάθε μας στάση και κάτι διαφορετικό θα εμφανίζετε μπροστά μας , σε κάθε τοποθεσία και μια νέα έκπληξη ...


Ακτή Καλογριάς

Τρανή Αμμουδιά ή Λιβροχιό

Τα Τηγάνια

Καβουρότρυπες

Αγριδιά


Εκτύπωση  

Breadcrumbs

© 2019 Sithonia Hotels and Rooms| Design by Web4All