Ξεκινώντας από την Νικήτη - Παραλίες

Ξεκινάμε την βόλτα μας και την μικρή μας εξερεύνηση για τις παραλίες της Σιθωνίας με αφετηρία την Νικήτη.


Aφήνοντας πίσω μας την  Νικήτη και κατευθυνόμενοι ανατολικά , θα συναντήσετε μια διασταύρωση, εκεί στρίβετε δεξιά (νότια) και αρχίζετε να κατηφορίζετε προς την άκρη της χερσονήσου.
Η Σιθωνία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με τις πιο εξωτικά όμορφες παραλίες του βορείου και όχι μόνο, Αιγαίου. Με αμμουδιές από κάτασπρη άμμο, υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, με πεύκα που φτάνουν εώς την άκρη της θάλασσας και γυαλιστερά γκρίζα βράχια, δίνουν στη Σιθωνία την μοναδική αίσθηση του επίγειου παραδείσου.
agios ioannis nikiti beach
Πρώτη στάση 2 χιλιόμετρα από την κεντρική διασταύρωση θα βρείτε έναν μικρό δρομο στα δεξιά σας (δυτικά), που οδηγεί στον μικρό οικισμό που λέγεται Καστρί. Δίπλα από το Καστρί και τις βίλες του υπάρχει η θαυμάσια αμμουδιά του Αγίου Ιωάννη.
kalogria beach nikiti
Βγάινοντας ξανά στον κεντρικό δρόμο και 3 χιλιόμετρα παρακάτω, θα βρεθείτε στην καταπληκτική παραλία της Καλογριάς .

spathies halkidiki

 

 

 

 

 

 

Λίγο πιο κάτω από την Καλογριά βρίσκεται η μικρή παραλία Σπαθιές και 900 μέτρα πιο κάτω, θα βρείτε έναν μικρό ασφαλτόδρομο να οδηγεί δεξιά και παράλληλα με τον κεντρικό να καταλήγει στην αμμουδιά που ονομάζεται Ακτή Ελιάς.

Mετά την Ελιά 4 χιλιόμετρα παρακάτω  θα βρείτε την ακτή της Λαγόμαντρας, μια κατάφυτη παραλία όπου τα πεύκα φθάνουν δίπλα στο κύμα. Οδηγώντα λίγο παρακάτω, βρίσκουμε μια ωραία μικρή κοιλάδα γεμάτη με πλατάνια, λεύκες και πολλά λαλλα δέντρα, αν ακολουθήσουμε τον δρόμο προς την ακτή θα βρεθούμε στην παραλία του Τριπόταμου. Βγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο πάλι και κατευθυνόμαστε νότια, μέσα από όμορφα τοπία με πεύκα και κατάφυτες αμμουδιες , φθάνουμε στο Νέο Μαρμαρά.

 


Εκτύπωση