Φτάνοντας στην Νικήτη

 

Η είσοδος στο δεύτερο πόδι έιναι μια εμπειρία μοναδική.

Καταπράσινο τοπίο με διάχυτη την μυρουδιά του πεύκου και μόλις πάρεις την στροφή βλέπεις μπροστά σου την Νικήτη.

Η Νικήτη σου δημιουργεί από την αρχή το δίλημμα.

Θα στρίψεις για το βουνό ή για την θάλασσα;

Όποια επιλογή και αν κάνεις το σίγουρο είναι πως δεν θα χάσεις.

Στο σταυροδρόμι του κεντρικού δρόμου, στα φανάρια, στρίβουμε αριστερά για το βουνό.

Μέσα από τα φιδωτά δρομάκια οδηγούμε ακολουθώντας τις πινακίδες προς τον προιστορικό οικισμό, όπου διατηρούνται σπίτια από το 1830.

Ο παλιός οικισμός διατηρή την μακεδονίτικη αρχιτεκτονική των σπιτιών με τις χαρακτηριστικές καμινάδες και τους πετρόχτιστους τοίχους αρμολογημένους με περίσσια τέχνη.

Ο ναός του Αγίου Νικήτα και το παλιό σχολείο προσφέρεται για ένα περίπατο μέσα στην ηρεμία των αργών ρυθμών και του χρόνου.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις εκλεκτες λιχουδιές που έχουν να σας προσφέρουν οι ταβέρνες και την απόλαυση της χαλάρωσης σε ένα δροσερό περιβάλλον.

 

Βγαίνοντας ξανά στον κεντρικό ,στα φανάρια στρίβουμε κατά την παραλία αυτή την φορά και πάμε να κάνουμε μια βόλτα δίπλα στο κύμα.

Στην παραλία θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες κατα μήκος της όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα βραδυνό ποτό και ένα καλό επίσης φαγητό.

 

Και αν βρεθείτε στην Νικήτη κατά τις 15 Σεπτεμβρίου , την ημέρα που γιορτάζει ο Άγιος Νικήτας, μην χάσετε το γλέντι που διοργανώνεται κάθε χρόνο μετά την λιτανεία της εικόνας του αγίου.

 

Επισκευθείτε επίσης τα ερείπια της βασιλικής Σοφρωνίου, 2,5 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του χωριού με το υπέροχο επιδαπέδιο ψηφιδωτό που χρονολογείτε από τον 6ο αιώνα.

Αξιόλογες παραλίες που πρέπει να δείτε ειναι ο Άγιος Γιάννης, η Καλογριά, του Κωβιού και τα Λαγόμαντρα.

 

 

{gmapfp id="80" lmap="700" hmap="400" }


Εκτύπωση  

Breadcrumbs

© 2019 Sithonia Hotels and Rooms| Design by Web4All